Usluge Web hostinga kao sastavnog dijela pristupa World Wide Webu omogućuju stvaranje web stranica na internetu. Bez hostinga nema ni povezivanja s internetom, a upravo ćete saznati zašto i kako pažljivim odabirom doći do dobrog Web hostinga.

Vaša početna očekivanja prijeloman su faktor u biranju hostinga i servera. Dakle, prvi korak je odabir prikladnog servera, a pritom se morate zapitati ima li server dovoljno kapaciteta te koliko je stranica već pohranilo svoje sadržaje na njemu itd. Ukoliko imate velika očekivanja od stranice u koju ulažete mnogo sredstava, najvažnije je izabrati server koji će raditi besprijekorno. Na što točno mislimo?

Slika 1. Proces Web hostinga

Brže povezivanje ključno je za krajnjeg korisnika. Jedna sekunda čekanja dovoljna je da netko odustane od povezivanja s Vašom stranicom samo zato što je „ona druga“ stranica malo brža. Udaljenost je u tom slučaju presudna. Server koji je geografski jako udaljen od stranice, neće ispuniti ni Vaša ni korisnikova očekivanja. Amerikanci primjerice nude jeftine hosting pakete, no vrijeme čekanja se produžuje ako se takvim stranicama pristupa iz Europe.

Bez zaštite podataka stranica je nesigurna i informacije dolaze u opasnost. Najbolju zaštitu te kvalitetan hosting i korisničku podršku zasigurno nudi tvrtka KnownSRV, sadržeći cjelodnevne usluge održavanja i kontrolu nad Vašom stranicom, pa tako znate da je stranica u dobrim rukama.

Slika 2. Svi faktori jednako su važni za uspješan hosting

Izbjegavajte besplatan web hosting, jer ćete zauzvrat dobiti hrpu neželjenih reklama. Za dobar hosting potrebno je izdvojiti ponešto novca pa se ne ustručavajte platiti jer će Vam se isplatiti. Korisnici vole uvjerljivost i jednostavan pristup.

Zadnje, ali jednako važno – izaberite pružatelja hostinga koji posjeduje kvalitetnu kopiju sustava za podatke sa servera. Tako i u najgorem slučaju Vaše informacije i podaci ostaju sačuvani te ih je moguće ponovno postaviti na stranicu.

Dobar Web hosting potrebno je imati upravo zbog onih koji će se stranicom koristiti, a sve obe komponente ključne su u Vašem cilju – pružanju najbolje usluge za sebe i korisnike interneta.

 

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!