Ulaganje u digitalni marketing se isplati – samo pitajte Novu Rundu!

Nedavno osnovana craft pivovara Nova Runda, koju su pokrenuli Marko Filipin i programer Miroslav Šuvak, odičan je primjer spajanja hobija, poslovanja i promocije, a sve zahvaljujući digitalnom marketingu.

Inovativan projekt na samim počecima nije prepoznat kao održiv u Ministarstvu financija i zbog toga ovaj dvočlani tim nije uspio dobiti kredit. Tri godine kasnije, Nova Runda proizvodi 12 tisuća litara piva mjesečno za više od 50 objekata u Hrvatskoj.

novarunda1

Slika 1. Nova Runda – craft pivovara

 

Nakon što su shvatili da od državnog financiranja neće biti ništa, u biznis su krenuli kao pivovara s proizvodnjom u tuđem pogonu. Osim vlastitog izvora kapitala, sredstva su prikupljali putem crowdfunding kampanja na stranici Indiegogo i zaradili do 8000 dolara, čime su dokazali da postoji veliki interes za pokretanje pivovare.

Uz pivo, financijska sredstva ulažu u proizvodnju čaša sa svojim logom. Zanimljiv dizajn i jednostavna reklama dobitna su kombinacija za hrvatske proizvođače, ali samo rijetki poput članova Nove Runde to znaju iskoristiti. Izuzev čaša, njihovo poslovanje je skritno digitalno. Dečki redovito uređuju blog na službenoj stranici novarunda.com, a koriste i sve društvene mreže, ponajviše Twitter.

novarunda2-min

Slika 2. Originalna izdanja čaša koje proizvodi Nova Runda

Miroslav i Marko kažu da im aplikacije olakšavaju život. Koriste Evernote, Dropbox, Hootsuite i brojne druge alate. Ekipna tarifa Tele2 koju su odlučili nabaviti, pojednostavila im je razgovor unutar tima. Poslovanje su sveli na mobitel, laptop te tu i tamo neko pivo za degustaciju.

Pivovara Nove runde nalazi se u Jastrebarskom, a sjedište tvrtke je u Zagrebu. Njihova piva toče se na više od 20 lokacija u Hrvatskoj i zasad definitivno mogu biti zadovoljni načinom poslovanja koje su odabrali jer im donosi samo uspjeh. Što drugo reći, nego da svakako probate piva, jer ćete u kratkom roku postati obožavatelj Nove Runde!

 

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!