Kada je WordPress prvi puta predstavljen u svibnju 2003. godine, web stranice počele su se uređivati na jednoj novoj, modernoj razini. No, tko je mogao očekivati da će razvitkom interneta WordPress postati „vruća roba“ na tržištu i danas biti baza najvećih web stranica na svijetu? Saznajte kako i zašto je ovaj skroman projekt oduševio korisnike te kako ga Vi možete koristiti za svoje poslovanje.
Wordpress je open source Content Management System čija je primarna svrha održavanje i uređivanje web stranica. Laičkim rječnikom, to je sustav za upravljanje web sadržajem kojeg mogu preuzeti svi zainteresirani korisnici. Ne samo da je vrlo pristupačan, već je i potpuno podesiv prema Vašim zahtjevima, a lako se može instalirati na stranici WordPress.org.

wordpress1

Slika 1. Mogućnosti WordPressa su bezbrojne

Sustav je izgrađen na PHP-u i MySQL-u, kao nasljednik sustava b2/cafelog. WordPress nudi sve opcije koje prosječni korisnik treba za izgradnju svoje stranice. Putem sustava može objavljivati tekstove, dodavati fotografije, pratiti doseg publike i raditi na samopromociji da se taj doseg poveća. Tu su također opcije poput dodavanja linkova na druge stranice, videozapisa i brojnih fotografija.

Najveću pomoć predstavlja usmjerivač koji na dnu stranice prikazuje stupanj zadovoljenja medijskog sadržaja. Dakle, radi se o uvjetima poput ponavljanja ključnih riječi, pisanja detaljnih opisa i istaknutih slika; sve to se kasnije pojavljuje kao predložak na web stranici s istaknutim pojmovima koji bi trebali zainteresirati čitatelja.

 

wordpress2

Slika 2. WordPress adminu nudi pregledno upravljanje stranicom

 

Klijenti ga koriste zato što je jednostavan, pristupačan i uči Vas ono što ne znate. Prema nedavnoj statistici, WordPress se koristi na više od 13% od milijun najvećih web stranica. Sama činjenica da je preuzet oko 12 milijuna puta jasno ukazuje na zadovoljstvo publike i učinkovitost sustava. Ono što je jednom bio samo blog sustav, danas ima nebrojeno puno dodataka, widgeta i tema. Njegovom se rastu ne nazire kraj. Ako još niste odlučili preuzeti ovaj koristan program za održavanje svoje web stranice, vrijeme je da promijenite mišljenje. I vjerujte nam, nećete požaliti!

 

 

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!