Osnovana 2001. godine, MailChimp je tvrtka koja posjeduje istoimeni Email marketinški servis. Sustav koji korisniku olakšava promociju vlastitog newslettera, a istovremeno mu donosi zaradu i ciljanu publiku, prepoznat je kao uspješan servis među 12 milijuna korisnika, bilo poslovnjaka ili onih koji tek upoznavaju načine online reklamiranja.

mailchimp

Slika 1. MailChimp logo

Vodeća platforma za Email marketing na svijetu, kako se opisuju na službenom portalu, djeluje kao dnevnik koji vodite za svoje promotivne materijale. Nakon registriranja na stranicu i pokretanja neke ideje koju imate namjeru reklamirati, lako možete pratiti svoju marketinšku kampanju putem dotične web-stranice.

Preporučeno je povezivanje svog MailChimp računa s računom Google Analytics. Postotak publike koja je proučila newsletter, prosječno vrijeme koje je korisnik proveo čitajući isti i sama zarada tek su neki od segmenata koji su nude korisnicima povezivanjem ovih dvaju sustava, dok god ste Vi spremni izdvojiti vlastita sredstva za uspjeh nečeg novog.

Sama službena stranica, mailchimp.com, vrlo je edukativna i tako nastoji pomoći malom poduzetniku, koji tek ulazi u ovakvu vrstu posla. Simpatična čimpanza nudi sekcije Features, Pricing, Support i Blog, pa se u kratkom vremenu možete upoznati s cijenama u Internet poslovanju, ali i brojnim ostalim pogodnostima. Kojim, točno? Support donosi desetke članaka o tome kako napraviti prvi korak koristeći MailChimp. Blog je sekcija gdje tekstove objavljuju iskusniji korisnici za, isto tako, druge korisnike koji se već duže vrijeme koriste takvom i sličnim promotivnim stranicama. Naravno, glavni cilj je – zarada.

 

 

dashboard-mailchimp

Slika 2. Izgled korisničke naslovnice

 

Registriranom korisniku ponuđeno je pet mogućih vrsta stvaranja kampanje, odnosno newslettera. Moguće je pregledavanje predložaka, popisa potencijalnih klijenata i izvještaja o projektu.

MailChimp je pokrenut kao platforma koja se naplaćuje članovima, no odustali su od takve politike 2009. Danas zarađuju na promotivnim materijala korisnika, no isto se tako nadaju da će korisnik zaraditi koristeći njihove stranice. Ako smatrate da imate smisla za promociju vlastite ideje, svakako se okušajte u poslovanju na ovoj stranici. Možda sljedeća velika ideja leži upravo u Vama. Ukoliko imate bilo kakva pitanja vezana uz MailChimp, svakako nam se obratite!

 

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!