Zamisao Facebooka da popularni Messenger spoji s umjetnom inteligencijom, rezultirao je velikim novitetom na najpopularnijoj društvenoj mreži. Stvoreni su botovi, koji s pravim korisnicima Facebooka mogu razgovarati, slati ponude na temelju njihovih zahtjeva, pa čak i postavljati liječničke dijagnoze putem Messengera.

Botlist je trenutno najkorisnija stranica za traženje botova, jer detaljno nastoji omogućiti korištenje svih botova Facebook korisnicima. Na stranici se nalazi lista kategorija botova, od ‘Analytics’ i ‘Communcation’ do sekcija ‘Sport’ i ‘Task Manager’. Naravno, to su samo neke od ponuđenih odjeljaka. Problem je u tome što većina ljudi zapravo ni ne zna da botovi postoje. Najveći razlog leži u tome što Facebook još uvijek nije napravio listu raspoloživih botova, ostavljajući samo rijetke, upućene korisnike da ih počnu isprobavati.

bot1

Slika 1. Razgovor s botom započinjete porukom ‘Get Started’

 

Facebook bot novitet je koji će se najviše svidjeti malim korisnicima i tvrtkama, jer svi sada mogu doseći željenu publiku putem Messengera, bez obzira na reputaciju i povijest poslovanja. Da ne bi sve bilo tako jednostavno, Facebook prvo mora odobriti sve botove koji se predaju na analizu. No, koja je zapravo svrha Facebook botova?

Oni su ovdje da nadomjeste radnu snagu i tako za njih uštede vrijeme, novac i privuku korisnike svojom jednostavnošću. Facebook bot predstavljen je još u travnju ove godine, ali tek rastom broja korisnika, počela je rasti i platforma. Ne čudi zato da su poslovni korisnici Facebooka botove dočekali kao jedan od najvećih pozitivnih inovacija u povijesti društvene mreže.

bot2

Slika 2. CNN je također predstavio svoj Facebook bot

 

Zato ne sumnjamo da će Facebook bot kao ideja neprestano rasti u narednim mjesecima dok ne postane sastavni dio Messengera i ostvari svoj ključni cilj – pomaganje i olakšavanje korištenja društvenih mreža i drugih web stranica, kao i jednostavnije poslovanje te komunikacija svim korisnicima.

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!