Iako je korištenje bloga postalo klišej među mladima koji su uređivali vlastiti blog prije razdoblja društvenih mreža, činjenica da je broj profesionalnih blogera u porastu potvrđuje da su se razvitkom SEO optimizacije i CMS aplikacija poput WordPressa razvili i uvjeti za blogere koji hobi žele pretvoriti u stalni posao.
Ako ste i Vi među njima, otkrit ćemo Vam par informacija i savjeta o optimizaciji web stranica za tražilice (SEO) i načine poboljšavanja blogerskog sadržaja. Dakle, SEO je program koji Vas navodi kako ispuniti uvjete koji će Vaš blog plasirati na vrh pretraživanja rezultata (npr. na tražilici Google).

seo1

Slika 1. Znamo da i Vi želite biti na vrhu pretraživača!

 

Da biste dobili prostor za promoviranje svog bloga, osim kvalitetnog sadržaja, morate ispuniti automatizirane SEO zahtjeve na blogu koji koristite. Za dobar SEO potrebni su: sadržaj, ključne riječi, naslovi, meta oznake i povratne veze, između ostalih. Ali mi smo ovdje da Vam pokažemo kako da Vaš blog završi na vrhu pretraživača! Evo par savjeta.

Koristite jednu ili dvije duge i kvalitetne ključne riječi (keywords). Iste riječi pokušajte staviti u naslov. Pišite podnaslove koristeći Heading 1, 2 i 3, ali nemojte se koristiti podvlačenjem ili boldanjem teksta, jer takve metode na SEO nemaju nikakav utjecaj. Slike također zahtijevaju ključne riječi i opise – dodavanjem rečenice ili ključne riječi u Naslov (Title) i Alternativni sadržaj (Alternative Text), tražilici će te riječi postati vidljive i tako možete privući čitatelje stavljanjem opisa na slike.

seo2

Slika 2. Tisuće faktora utječe na plasman u pretraživaču, a mi smo izdvojili najvažnije.

 

SEO također raste ako stranica ima responzivan web dizajn i može se prilagoditi svim uređajima prilikom korištenja interneta. Facebook, Youtube, Twitter te ostale društvene mreže imaju veliku SEO vrijednost zbog provjerenog sadržaja i bolje pozicije na pretraživaču. Zato, uz blog, što više koristite društvene mreže za dijeljenje sadržaja s bloga kojeg uređujete, jer ćete na taj način početi privlačiti sve više i više publike. A to je sve što Vam treba za uspješan blog!

 

Mi smo ovdje kako bi poboljšali Vaše poslovanje!

Kroz kreativne ideje i inovacije

Započnimo!